Videos

Lenja's dropping slaapfeest!

Tien is twee handen vol!

Je bent al zo groot en zelfstandig als een echte tiener en leeft het leven gul als een kind. Tien worden vergeet je niet zo snel. We hebben het dan ook groots en meeslepend gevierd met vele feesten. En dit was het slotfeest. Het partijtje waar al jaren naar verlangt werd. Een dropping én een slaapfeest!

Elleke, Lenja, Bussie en de Boerderij

Bussie zoekt de zon

Wat een heerlijke meivakantie. Twee weken in 7 minuten proberen te stoppen. 

Bussie is the best!

Improvrienden

Gisteren een hartverwarmend weerzien beleefd met Michiel bij Improbattle. Volgende week is Michiel gastspeler bij Maranza op een interne werkconferentie van s Heerenloo waar we op zoek gaan naar een nog betere samenwerking tussen cliënten, familie en medewerkers in de verstandelijk beperkten zorg. Michiel speelde vroeger als kleine jongen vaak mee met de Maranza familie voorstelling. Hij is nu acteur bij de bijzondere improvisatiegroep Improbattle onder bezielende begeleiding van Marijn Vissers (www.improbattle.nl) Gisteren konden we elkaar na tien jaar weer knuffelen en even samen spelen als opwarming naar een mooie voorstelling volgende week. 

Pasen opa en oma Kip

"Dit is een onvergeetbaar moment" Dylan Blom (9 jaar)

Directeur Keukenhof Bart

Bart is de directeur van de keukenhof. Een collega uit de brance Vincent (directeur BKD) heeft ALS. Het is nodig om veel geld in te zamelen voor onderzoek. Bart roept zakelijke collega's om om een bijdrage te leveren via de ALS Lenteloop die op 17 april 2016 gehouden wordt in Bilthoven.

Schoonvader Piet

Piet is de schoonvader van Vincent. Bij Vincent is ALS geconstateerd. Dit filmpje is bedoeld om mensen te informeren en op te roepen om mee te doen aan de ALS lenteloop op 17 april 2016. Het enige wat we nog aan deze afschuwelijke ziekte kunnen doen is het vinden van geld voor onderzoek.

Vincent

Vincent een vriend van ons heeft ALS. Om geld in te zamelen voor onderzoek organiseert hij een ALS Lenteloop. Dit filmpje is bedoeld om daar bekendheid aan te geven. 

Gaat Lenja de Oceaan over?

We hebben het plan om de atlantische oceaan rond te zeilen voor een jaar. Dit weekend testten we onze zeebenen in de herfstkou. We willen allemaal gaan. Maar nog veel draken te verslaan! Nu is het ook Lenja's klas ter ore gekomen en de kinderen begrepen er niks van. Dat kan toch niet een jaar op een zeilboot? Daar kun je niet eens slapen! Dit filmpje gemaakt om het een beetje uit te leggen.

Charme 2015 week 2

SAIL 2015

prachtige dag Sail Amsterdam 22 augustus 2015

Wave

Zomerzeilen 2015. 

Lenja 9 jaar familiefeestje

Zondag 21 juni vieren we met onze dierbare familie en vrienden  Lenja's verjaardag.

AAPIES Lenja's apen feestjes

Lenja is alweer 9 jaar! En dat hebben we gevierd met een heerlijk apenfeestje. Wat hadden we geluk met het weer en het goede gezelschap!

Invinity stamgroepviering lange versie

INVINITY short Stamgroepviering Heksenkring

HOME

Linthe is na 6 maanden op een driemaster de wereld overgevaren te zijn weer thuis!

Linthes Liefdes Lipdup

Omdat we Linthe echte post mochtens sturen hebben we met wat familie en vrienden van Linthe een echte lipdub opgenomen. Een muziekfilmpje in 1 shot opgenomen. We moetsen lang wachten tot ze 'm kreeg, maar nu heeft ze 'm! 

Break Free!

De vijfdejaars meiden hebben heel hard geoefend op een dansje voor de grote soundmixshow. En hoe geweldig! Van alle middenbouw optredens wonnen ze ook nog! Wat een feest na alle inspanningen.

Lenja en Lisa

Een uurtje spelen in de buurt achter onze boot met vriendinnetje Lisa. 

Er valt in een klein overtochtje veel te ontdekken!

Cross

Waar Lenja eerst niet zo geinteresseerd was in wedstrijden, begint ze nu zo af en toe een s mee te doen. Dit was haar eerste cross in de Leidse Hout. 1200 meter door het bos hardlopen met kinderen van verschillende atletiek verenigingen. Al rennend ontstond er onder het publiek een Lenja fanclub (voornamlijk jongens), waardoor Lenja voorbij haar vermoeidheid door bleef rennen en derde werd. Het is gefilmd met Reinouds Iphone dus geen goede kwaliteit. Was wel erg leuk!

Port drinken in Porto

Nog meer mooie gebouwen, schuine straatjes, een boottochtje, de zee en echte port drinken uit de kelders van Sandeman! We zijn een paar dagen in Porto Portugal.

Sprookjesachtig Sintra

De kerstdagen doorbrengen in een dorp vol kastelen, paleizen en kloosters. Een geneeskrachtige fontein en gourmetten op z'n Portugees. Een eneorme klim naar de top van de berg om dan te lopen op de kantelen van een schitterend fort. En dat allemaal ook nog in de zon!

De Vliegende Koe

Je zult maar vrienden in Portugal hebben wonen. Wout de studievriend van Reinoud en zijn vrouw Josien en hun drie kinderen. De Vliegende Koe heet hun boerderij, waar de sinasappels uit de bomen geplukt kunnen worden, de stier echt vervaarlijk briest , z'n hoeven schraapt en de buren met kerst lekkere hapjes komen brengen. Mountainbiken, boomklimmen en de geit voeren. Spelletjes spelen en wat flirten met de boerenzoon... Het was heerlijk in Salgueirinha.

Lissabon 2014

Kerstvakantie Portugal. Een heerlijk Air b&b appartement, graffiti kunst, het grote beeld van Jezus en het mooie Oceanie. Natuurlijk werd Pop een keer vergeten en weer opnieuw gevonden. Het was kouder dan gedacht, maar de wijnen warmden ons heerlijk op. Het allermooiste was de avond waar Lenja door de Fado in slaap werd gezongen.

Sinterklaas 2014 Het Spel Verandert!

Sint Maarten 2014

Tarzan en Jane

Herfstvakantie 2014. Lenja heeft met een kleurwedstrijd kaartjes gewonnen voor het natuurklimbos. Een goede reden om er sprookjesachtige overnachtingen aan te koppelen in Ermelo.

Linthe at sea

En toen ging ze echt door de sluis van IJmuiden.

Heftig.

BE (5) a NELSON

Met vijf jonge vrouwen (m'n drie oudste nichtjes en twee (stief)dochters vierden we de internationale dag van de Vrede op een heel bijzondere manier. Wat een rijkdom.

The Source met Maasai!

In de zoektocht naar Wisdom, Wonder Welbeing en Share in ons leiderschap hadden we bijzondere gasten. 26 vrouwen en 3 maasai!

Boerenmeisje

Charme 2014

Een weekje Charme. Dit jaar met regen.

Ellert en Brammert

Reuzen in Drenthe

Tijdens een  spontane herfstvakantie in Drenthe togen we naar de plaggenhutten en het reuzenhol. En die grote hunnebedden, wie heeft de stenen zo gestapeld? Bestaan reuzen nou wel of niet?

Ooooohpaaaah 75 jaar

Terug naar Duitsland waar we als jong gezin vroeger vakantie vierden. Nu, jaren later, vieren we daar, op die berg, bij die hut de gedenkwaardige verjaardag van opa Kip. 75 jaar! (lange film 20 minuten) 

Frieslan Boppe! zeilvakantie 2012

LANGE film (20 minuten) van onze zeilvakantie. We gingen hoe de wind waaide. Langs het plekje van de eerste zoen, tot woeste waddenzee. Van vriendschap tot vurige bbq's.

Sweet Goodbye...

Oudste kleuters glijden naar de middenbouw. 

Dolphin Surprise!

Oma 67 jaar. Lenja 6 jaar en alle vaders vaderdag. Een goede reden om een geheim feestje te organiseren, met een spetterende dag als resultaat. Wel een beetje een lang filmpje (9 minuten).

Koninginnedag 2012 ....

Helemaal vergeten op de weblog te zetten. Mooie dag voor ons. Moesten wel denken aan Friso...

Sink or Swim diploma A

In een maand vol hoogtepunten, hier een wel heel heugelijk moment.

Diploma A zwemmen!!! 

Pinksterzeilen Right Now Right Here!

Ontsnappen aan de hectiek van ons leven met bootje, vrienden en elkaar. 

De Ridderprinses

De afscheidsviering van de oudste kleuters op 31 mei 2012. Ze speelden De Ridderprinses over een echte prinses die niet gered wil worden maar zelf de draak verslaan. Drie keer raden wie de ridderprinses speelde.....

Life is a flower

Met mama naar de keukenhof, maar of dat nou zo leuk is....!?

Daughters

Pasen 2012. Met z'n allen een Paasweekend in Amsterdam. Met veel lachen, eieren zoeken, openhartige gesprekken en wederopstanding.

I am the Spring!

Met opa en oma de lente in.

Maranza bij WZH

Maranza maakt dilemma's uit de zorg aanschouwelijk bij een traject bij WZH Transvaal. Een kleine compilatie.

Snow Girl!

Lenja leert skien in Megeve!

Running on Ice

Schaatsen met je grote zussen op een bevroren Kaag!

Windmills 2012

Zomaar een zondag fietsend langs Japanners en windmolens. Scheuren in de waterbus en heerlijk eten.

Ohhh Kom er eens kijken! Sinterklaas 2011

Sinterklaas 2011. Niet alleen een kinderfeest.

Zwemles

Kijkles van Lenja's zwemles op 28 okrober 2011.

Lenja speelt, spattert, zingt en oh ja soms zwemt ze ook nog! 

Zeilen op de Woeste Zuiderzee

Van Enkhuizen over de woeste Zuiderzee op weg naar de Kaag waar we wilde verhalen konden uitwisselen met Familie en Vrienden!

Charme 2011

Creatieve vakantie met het hele gezin.

Feestje 2: Lenja's Verkleed-Partijtje

De jarige job geeft een kinderpartijtje. Iedereen mocht in z'n lievelingsverkleedkleren komen en kregen allemaal de hoofdrol in het spannende verhaal vol schatkistjes, draken, tijgers en een heks die toch lief werd. Aan het einde gelukkig een feestmaal met taarten vol slagroom. 22 juni 2011

ReMaranisatie

Maranza transformeert van Stichting naar BV met andere rollen en verhoudingen. Samen met het team stonden we daarbij stil, om vervolgens de toekomst in te gaan met een inspirerende klant. Samen brainstormen of Maranza een bijdrage kan leveren aan het thema 'wat jij niet wilt dat jou geschiedt doe dat ook een ander niet' Na alle emoties en werk eindigden we met een heerlijke maaltijd.

Feestje 1: Oma Kip en Lenja samen jarig!

Lenja wordt 5 en oma Kip 66. Geboren op dezelfde dag 21 juni. Op 18 juni vieren we het samen met de familie. Wordt oma nou 66 of....6 jaar? En het loopt wel uit de hand met make overs en piratengevechten...Typisch Familie Belt. Lawaai, Lol en Liefde. 

Biking Amsterdam

Na fietsen door Bangkok , Chiang Mai en Bali on Bike nu fietsen door Amsterdam!

Na de Plons

Op een zondagmiddag nog even zeilen. Lenja leunde te ver naar voren en viel overboord. Mama greep haar meteen aan d'r zwemvest beet en plukte haar uit het water. Na de natte kleren vervangen te hebben voor droge hadden we nog een heerlijke zeiltocht. Bijna opgelucht dat het nu toch een keer gebeurde en het allemaal goed afliep. Leve het zwemvest!

Varen naar Den Haag

Een hemels tochtje op Hemelvaart. Van Leiden naar Den Haag. 

Fietsen naar het pannekoekenhuisje

Sinds jaar en dag lopen we naar het Pannekoekenhuisje in de Leidse Hout. En nu dan op de fiets zonder zijwieltjes. Simpel geluk met m'n lieve schat.

Lenja's eerste Sportdag

Lenja's eerste sportdag op Jenaplanschool De Kring. Hartverwarmend hoe de oudere leerlingen de jongere kleuters helpen!

De Brug

Bijna een jaar na het overlijden van Opa Roeland, varen we met Oma Conny onder vele bruggen door op tweede paasdag. De jonge garde opent de poorten!

Koninginnedag 2011

Spijkerbroek hangen en varen door feestend Leiden.